Soproni siker Népfőiskolánk történelmi vetélkedőjén
2023. 12. 31.

Népfőiskolánk is azon 24 Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjai közé tartozik, amelyek a Petőfi-emlékév kapcsán egy Petőfi Sándor mellszobrot kapott a lakiteleki Népfőiskolától.

Soproni siker Népfőiskolánk történelmi vetélkedőjén

Az avatási ünnepséget egy két fordulós történelmi vetélkedő döntőjével tettük színesebbé, emlékezetesebbé. A „Föltámadott a tenger„ címet viselő vetélkedő fő témája az 1848-1849-es szabadságharc volt.
A döntőbe jutott 8 csapatra izgalmas, változatos feladatok vártak. Az anagrammák megfejtése, ének, kép- és hangfelismerés, riport készítés, vaktérkép, TOTO, no és egy izgalmas rapszöveg megalkotása is várt a lelkes csapattagokra, és a kísérő tanárokra, akik két feladatban is bekapcsolódhattak a vetélkedésbe. A hajrában a csapatok között nagyon szoros verseny alakult ki, ami azt bizonyította, hogy ebben a témakörben a versengő fiatalok nagyon tájékozottak.
(Nem fordulhat elő, hogy az utcán kérdezve őket nem tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy mi történt 1848-1849-ben hazánkban. Sajnos, az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalunk ilyen és ehhez hasonló eseteket.)

HELYEZÉS
CSAPATNÉV
FELKÉSZÍTŐ TANÁR
ISKOLA
1.
Nemzetőrök
Bogdánné Papp Zita
Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola
2.
Huszárok
Nino-Majtény Zsófia
Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola (Fertőszentmiklós)
3.
Last Minute
Lendvai Zoltán
Csornai Széchenyi István Általános Iskola


A verseny végén Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnöke, a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat vezetője köszöntötte a döntőn
megjelenteket, s adta át a helyezetteknek és a résztvevő diákoknak az okleveleket és az ajándékcsomagokat.

Bízom benne, hogy élménnyel, tudással gazdagodva tértek haza a diákok!
Köszönjük a felkészítő tanárok, segítők munkáját!

Póczáné Németh Alojzia, a Népfőiskola elnöke