A Közi Horváth József Népfőiskola gyakornoki programja
2024. 02. 22.

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola gyakornoki programot hirdet, amely lehetőséget kínál a közösségszervezés szakon tanuló (kulturális közösségszervezés, humánfejlesztés szakirány) hallgatóknak kötelező szakmai gyakorlatuk elvégzésére

A Közi Horváth József Népfőiskola  gyakornoki programja

A KÖZI HORVÁTH JÓZSEF NÉPFŐISKOLA GYAKORNOKI PROGRAMJA EGYETEMI, FŐISKOLAI HALLGATÓK RÉSZÉRE

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola gyakornoki programot hirdet, amely lehetőséget kínál a közösségszervezés szakon tanuló (kulturális közösségszervezés, humánfejlesztés szakirány) hallgatóknak kötelező szakmai gyakorlatuk elvégzésére.

- Szívesen belekóstolnál a rendezvényszervezés világába?

- Érdekel, hogyan működik egy civil szervezet irodai munkanapja, a program- és rendezvényszervezés?

- Kíváncsi vagy, mi is az a népfőiskola, és milyen lehet ott dolgozni?

- Jelenleg közösségszervező szakon tanulsz, és gyakorlati helyet keresel?

Ne keress tovább! Legyél az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola gyakornoka!

Az irodai csapat Brüsszelben az Európai Parlamentben

Mi is az a népfőiskola?

A Közi Horváth József Népfőiskola 2011 decemberében alakult Agyagosszergényben, a közösségért felelősséget vállaló, tenni akaró, a kulturális értékeket védő, s a tudást és a tehetséget tisztelő, s azt fejleszteni kívánó tizenegy fő elhatározása révén.

Célunk, hogy magyarságtudatunkat, kereszténységünket erősítő, korszerű, általános-, és szakműveltségünket fejlesztő színvonalas előadás-sorozatokat, rendezvényeket szervezzünk.

A népi hagyományok ápolásának ösztönzése, a lakóhelyhez való kötődést teremtő tevékenységi formák kibontakozásának elősegítése.

A népfőiskolai tevékenység továbbvitele mellett, legalább olyan fontos feladatunknak, küldetésünknek tartjuk névadónk, községünk egykori szülöttjének, posztumusz díszpolgárának, Msgr. Dr. Közi Horváth József pap-politikus-író szellemi örökségének ápolását.


A Népfőiskola alkotóközössége

Miért érdemes nálunk gyakornoknak lenni?

- Betekintés az iroda mindennapi működésébe: Lehetőséget biztosítunk, hogy megismerd az irodai élet minden apró részletét.

- Sokszínű feladatok: Különböző területeken (design, szövegírás, social media, marketing, adminisztráció, szervezési feladatok, könyvszerkesztés) kipróbálhatod magad, és fejlesztheted képességeid.

- Fiatalos, vidám csapat: Kellemes és inspiráló környezetben dolgozhatsz olyan emberekkel, akik kiváló problémamegoldó képességekkel rendelkeznek.

- Rugalmas munkavégzés: Fontosnak tartjuk a hatékony együttműködést, de nem riadunk vissza a home office lehetőségétől sem. A gyakorlati időtartamra a Népfőiskola igény esetén szállást biztosít.

- Egyéb jóságok: Az irodában mindig találsz kávét és nassolnivalót, ami segíthet a gondolkodásban!


Széchenyi István Egyetem Közösségszervező napok a Népfőiskolán

Elvárásaink:

Aktív hallgatói jogviszony közösségszervezés alap- vagy mesterképzésen:

- Rendelkezz aktív hallgatói jogviszonnyal egy közösségszervezésre fókuszáló, nappali alap- vagy mesterképzésen. Az aktuális tanulmányaid és érdeklődési köröd alapján várjuk, hogy kamatoztasd szakmai tudásodat.

Önállóság és precizitás:

- Tudj önállóan dolgozni, ám koncentrálj a részletekre is. A precíz és kitartó munkavégzés elengedhetetlen a sikeres gyakornoki tevékenységhez.

Csapatszellem és kommunikációs készség:

- Az együttműködés fontos része a csapatunk működésének. Tudj hatékonyan kommunikálni másokkal, legyen az szóban vagy írásban. A csapatban való munka során a kommunikációs készségeid előnyt jelenthetnek.

Kreativitás és problémamegoldó képesség:

- Legyél kreatív és nyitott az új ötletekre. A változatos feladatok megkívánják, hogy rugalmasan és kreatívan gondolkodj. Képesnek kell lenned problémákat azonnal felismerni és hatékony megoldásokat javasolni.

Motiváció és tanulási hajlandóság:

- Legyél motivált és nyitott a folyamatos tanulásra. Az új kihívásokra való nyitottságod és a fejlődés iránti elkötelezettséged nélkülözhetetlen az eredményes gyakornoki időszak során.

Empátia és rugalmasság:

- Képesnek kell lenned az empátia gyakorlására a különböző feladatok, projektek és csapattagok kapcsán. Rugalmasságod segíti majd a változó körülményekhez való könnyed alkalmazkodást.

Számítógépes ismeretek:

- Felhasználói szinten ismerd az alapvető informatikai rendszereket.


„Szeptember végén …” irodalmi fesztivál

Mit is csinálunk a népfőiskolán?

Széleskörű tevékenységi körrel rendelkezünk, amelyben mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének a számára leginkább megfelelő programot. Csapatban dolgozunk annak érdekében, hogy a különböző képességeinket összehangolva a nap végén közösen alkossunk valami igazán jót.

Tevékenységek a Közi Horváth József Népfőiskolán:



Faluismereti Gyalogtúra

A napi munkavégzés színterei:


Kiss István iroda


Közi Horváth József terem és kiállítótér



Koloszár házaspár terem és könyvtár

További információ:

További részleteket találhatsz a khjnepfo.hu weboldalon, valamint a Népfőiskola Facebook és Instagram oldalain, ahol a legfrissebb információkat is megtalálod! Ha további kérdéseid vannak, vedd fel a kapcsolatot Galavics Diánával a +36305531491-es telefonszámon.

Jelentkezni önéletrajz és motivációs levél megküldésével van lehetőség az info@khjnepfo.hu címre.

Csatlakozz hozzánk, és légy részese egy izgalmas és lendületes közösségnek!


II. Horváth Piroska versmondó verseny