Moszkva tér | Magyar Filmnapok a Népfőiskolán
2024. 05. 09.

Februártól egészen júniusig várunk Benneteket több magyar klasszikus és kortárs filmalkotással.

Moszkva tér | Magyar Filmnapok a Népfőiskolán

Februártól egészen júniusig várunk Benneteket több magyar klasszikus és kortárs filmalkotással. Érdemes követni minket, mivel néhány vetítésre vendégeket is hívni fogunk. A részleteket mindig az adott vetítés előtti hetekben fogjuk közzétenni.

Cím: Moszkva tér (magyar játékfilm, 88 perc, 2001)

Időpont: 2024. május 13. (hétfő) 19:00

Helyszín: Közi Horváth József Népfőiskola
Agyagosszergény, Arany János u. 2.

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy hamisító üzletbe. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, és maga a nagybetűs élet.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásával valósul meg.