Helyőrség-ma | Irodalmi antológiabemutató
2024. 04. 05.

A magyar költészet napja alkalmából versek és prózai alkotások Népfőiskolánkon! Beszélgetések és felolvasások a Kárpát-medencei kortárs magyar irodalom terméséből! A rendezvény remek kikapcsolódás minden irodalomkedvelő számára!

Helyőrség-ma | Irodalmi antológiabemutató

Az antológia a Helyőrség.ma portálon megjelent fiatal szerzők verseinek és prózai alkotásainak legjavát gyűjti össze, a több mint 200 oldalas Kárpát-medencei szintű gyűjtemény értékes olvasmány az irodalomkedvelők számára, kiváló merítés a kortárs irodalom terméséből.

A könyvet a Helyőrség.ma főszerkesztője Farkas Wellmann Endre, két szerkesztője Kincses Krisztina és Ilyés Krisztinka mutatja be, vendégük pedig Gál János költő.

Helyszín:

Közi Horváth József Népfőiskola

Agyagosszergény, Arany János u. 2.

Időpont: 18:00

Gál János

1999-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett történészi oklevelet, tanulmányai mellett zenetanárként dolgozott. Jelenleg az ELTE történelemtudományi doktori képzésének hallgatója, valamint a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár segédmuzeológusa. 2017-től publikál hazai folyóiratokban, 2019-től az Előretolt Helyőrség Íróakadémia ösztöndíjasa. 2021-ben jelent meg Az eltűnt hírnév nyomában című első verseskötete, mely 2022-ben elnyerte a Magyar Írószövetség Debüt-díjat. 2023-ban a KMI 12 program tagja volt.

Az esemény látogatása ingyenes.

A Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.