VI. Endrédy Vendel Térségi Matematikaverseny
2022. 02. 05.

Február 5-én, szombaton került megrendezésre – a járványhelyzet miatt egy év kihagyást követően –, hatodik alkalommal a Közi Horváth József Népfőiskola szervezésében az Endrédy Vendel Térségi Matematikaverseny, melyre 6 iskola 14 tanulóját nevezték.

VI. Endrédy Vendel Térségi Matematikaverseny

A rendezvény kezdetekor Póczáné Németh Alojzia tanárnő, a Népfőiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket. A versenyidő leteltét követően a diákok Hadarics Kálmán, a verseny védnökének kalauzolása mellett megtekintették a fertőendrédi plébánián található Endrédy Vendel emlékszobát, ahol megismerkedhettek az egykori zirci apát életével és munkásságával, majd az ebéd elfogyasztása következett.
Az eredményhirdetés kezdetekor Czinder Györgyné a verseny szakmai felelőse köszönetet mondott minden résztvevőnek – diákoknak, felkészítő- és kísérőtanároknak. Mélyebb szakmai értékelés helyett Endrédy Vendelt idézte: „Csodálatosan szép a világ, és csodálatosan szép a matematika, mert az Isten adta, de a legcsodálatosabb az emberi lélek, ha az Isten él benne”. Hadarics Kálmán e gondolathoz csatlakozva, lelkeket melengető zárszavában Endrédy Vendel példáján keresztül a szeretet fontosságára hívta fel útravalóul a résztvevők figyelmét.

Helyezettek: 4. osztályosok

Helyezés
Tanuló neve
Iskola
Felkészítő tanár
1.
Richter Félix
Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola
Szántó Katalin
2.
Hadar Ákos
Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Petőházi Tagiskola
Soós Katalin
3.
Stárics Zsófia
Babos József Térségi Általános Iskola Agyagosszergényi Tagiskola
Németh Rozália

Helyezettek: 7. osztályosok

Helyezés
Tanuló neve
Iskola
Felkészítő tanár
1.
Szalai Gáspár
Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola
Barbély Erika
2.
Stárics Nóra
Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola
Szántó Zoltán
3.
Imrei Bendegúz
Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola
Szántó Zoltán

A versenyt követően minden résztvevő - diák és pedagógus - megkapta Közi Horváth József Mindszenty bíborosról és Apor püspökről írott monográfiáját, annak okán, hogy idén ünnepeljük a két egykori főpapunk születésének 130. évfordulóját.
A Közi Horváth József Népfőiskola 2016-ban hívta életre az egykori matematika-fizika szakos tanár, iskolaigazgató, zirci apát nevét viselő térségi matematikaversenyt. A rendezvény és a díjazottak nyereményeinek támogatásáért köszönet a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontnak és a Tercia Fertőendrédnek.