Katonadal - Felhívás
2023. 04. 19.

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola a Magyar Hősök Napjához kapcsolódóan, május 29-én pünkösdhétfőn ünnepi rendezvényt szervez, melynek keretében a jelentkezők előadásában katonadalok csendülnek fel.

Katonadal - Felhívás

A katonadal a magyar történelem része; Tinódi Lantos Sebestyéntől a kuruc verbunkosig, a Kossuth-nótától a világháborús dalokig. A mai katonai szolgálat alatt kevésbé van lehetőség, hogy a férfiak megismerhessék, lejegyezhessék és megtanulhassák ezeket a katonadalokat, mint ahogy tették azt elődeik.
Ezekben a dalokban ott rejtőzik  a fájdalmas keserűség, a szenvedés, a vágyakozás, a honvágy, a szerelem és néha az átok is.
Népfőiskolánk célja, hogy a Magyar Hősök Napjához kapcsolódva - hagyományteremtő szándékkal - megismertesse, megszólaltassa és újratanítsa a következő generációk számára a katonadalokat.

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola május 29-én, pünkösdhétfőn ünnepi rendezvényt szervez, melynek keretében a jelentkezők előadásában katonadalok csendülnek fel. Várjuk kórusok, énekkarok, dalkörök és szólisták jelentkezését!

Az előadás hossza: maximum 7 perc (ami lehet egy vagy több mű)

Téma: Hazafias érzelmű dalok

A résztvevők a műsorukban - saját maguk által biztosított - hangszeren (pl.: gitár, hegedű, harmonika) is kísérhetik az előadásukat.

Bővebb tájékoztatás: Magyarász Eszter +36304925940

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/HxnNAPucxRyjscMi8

Jelentkezési határidő: május 12. péntek 12:00